Schrijftraining: bereik méér met uw teksten

We schrijven vaak ambtelijk, vormelijk, met passieve vormen. Dit brengt de lezer niet op het puntje van zijn stoel. Wat u uiteraard wél wilt bereiken met uw (commerciële) teksten. Geef met elke tekstuele uiting uw visitekaartje af!

In onze schrijftraining ontwikkelen deelnemers vaardigheden om de lezer te activeren.Om beter te schrijven, met meer plezier, in minder tijd. Of het nu gaat om SEO-schrijven, zakelijk bloggen of overtuigende bid- of offerteteksten schrijven.

Complete training: 850 euro

Twee keer een dagdeel training, inclusief huiswerkopdracht tussen de trainingsdagen in. We gaan in de praktijk aan de slag met het eigen schrijfwerk van deelnemers.

Voor 850 euro verzorgen wij een schrijftraining op maat over bijvoorbeeld:

 •   Commercieel schrijven
 •   Spelling en grammatica
 •   Bid- en tenderteksten
 •   SEO-copywriting
 •   Blog en social media

Meer leereffect in 4 stappen:

 •   Stap 1: voorbereiding Een ervaren copywriter analyseert eigen schrijfvoorbeelden vanuit uw team of afdeling. Ook vragen we alle deelnemers voorafgaand aan de schrijftraining naar hun leerdoelen. Op basis van deze input ontwikkelen we een trainingsprogramma op maat.
 •   Stap 2: aan de slag In de praktijk aan de slag met een ervaringsdeskundige: dat kenmerkt onze schrijftraining. Net als een afwisselend programma met interactieve quizzen, schrijfopdrachten, inhoudelijke discussie en het uitwisselen van (schrijf)ervaringen.
 •   Stap 3: verankeren Bij voorkeur verdelen we de training over twee dagen. Dit draagt sterk bij aan het leereffect. Tussendoor maken deelnemers een huiswerkopdracht. Tijdens de tweede dag van de schrijftraining bespreken we het huiswerk en herhalen de kernpunten.
 •   Stap 4: effect borgen We verzorgen graag een nazorgtraject op basis van een hulp-strippenkaart. Alle deelnemers kunnen ons na de schrijftraining nog een aantal uur om advies, schrijftips en feedback vragen. Zo verbetert het niveau van hun teksten nog verder.

Uitgelicht: spelling en grammatica

Een correcte spelling en grammatica vormen de randvoorwaarde voor geloofwaardige zakelijke teksten. In deze schrijftraining ontdekken uw mensen de juiste tips, ezelsbruggetjes en algemene handvatten. Zo maakt u een grote verbeterslag.

Uitgelicht: bid- en tenderteksten

Bij bid- en tenderteksten zijn vaak veel professionals betrokken. In onze schrijftraining leren bidmanagers om toch tot een compact eindresultaat te komen, dat exact beantwoordt aan de vraag van de klant. Ook kunnen we werken aan BVP- of prestatie-inkooptrajecten.

Vertel ons uw wensen

Heeft u zelf ideeën voor een schrijftraining? Wij bespreken graag uw wensen. Neem contact met ons op. Elke schrijftraining vindt plaats op een locatie naar wens of bij ons op kantoor in Arnhem.

Wat zijn de kosten?

Voor trainingen geldt een dagtarief van 850 euro. Een indicatie van de mogelijkheden:

 •   2 dagdelen: basisvaardigheden opdoen In 2 dagdelen schrijftraining (liefst op twee verschillende dagen) doen uw mensen de basisvaardigheden op voor het gewenste onderwerp.
 •   3 dagdelen: ruimte voor verdieping In 3 dagdelen schrijftraining kunnen we meer verdieping aanbrengen. Deze opzet biedt ruimte voor meer uitgebreide schrijfoefeningen.
 •   2 hele dagen: optimaal leereffect Met 2 hele dagen schrijftraining realiseert u een optimaal leereffect, doordat wij de opgedane vaardigheden kunnen herhalen.

* Het nazorgtraject wordt verrekend met een strippenkaart à 82,50 euro per uur.

Trainingspartner van BOS

Verkopen is een vak. En de toegevoegde waarde van sales zit ‘m steeds meer in een overtuigende schriftelijke communicatie. Als partner van BOS (Business Opportunity School) verzorgt De Huurwoordenaar schrijftrainingen voor sales-, service- en retailmedewerkers.